Akupunktur

Kinesisk akupunktur kan påverka allmäntillståndet positivt eftersom både kroppsliga och själsliga besvär kan behandlas. Det finns många studier inklusive Världshälsoorganisationen(WHO)s rapport som visar att akupunktur fungerar. Sjukdomar som enligt WHO kan behandlas med akupunktur


Varför fungerar akupunktur?
Det finns energi som flyter genom kanaler i kroppen, kallade meridianer. Genom stimulering meridianer med tunna nålar kan man vakna kroppens egen förmåga att behandla sjukdomar.


Jag kommer först att fokusera på att behandla ditt besvär. Om du har värk känner du oftast förbättring direkt. De flesta kan känna en förbättring inom tre behandlingar. Efter det kommer jag försöka balansera och förbättra funktionen hos dina inre organ. Då kommer du att kunna märka av en förbättring i hela kroppen. Den här förbättringen hjälper att hålla dig frisk. Det är bara mycket få patienter som tycker att de inte har fått nytta efter tre behandlingar. Det betyder att fler behandlingar behövs eller jag inte kan behandla dem. I sådana fall är det bättre för dem att söka annan vård för behandling.


Det är bra att ta med sig en filt när man kommer. Man bör inte komma alltför hungrig och ej heller äta för mycket innan behandlingen. Det är bra om man duschar eller badar och dricker kokt vatten innan man kommer. Om man hör till dem som har lätt för att svimma så ska man meddela detta.


Under behandlingen sticker man mycket tunna nålar i akupunturpunkter i kroppen. Nålarna sitter ofta kvar i punkterna mellan 20 till 30 minuter. Akupunkur aktiverar kroppens egen läkningsförmåga. Den stärker och balanserar kroppen och öppnar blockeringar.