Professionell färgning av håret

Färgning

På Styling by Brazil har vi ett genuint intresse och en lång erfarenhet av olika typer av färgbehandlingar. Självklart arbetar vi alltid med kända och världsledande hårprodukter i alla behandlingar.

Hur vi arbetar

Vi avsätter den tid som behövs med varje kund och stressar oss inte igenom en klippning eller färgbehandling. Vår personal går på flera externa utbildningar kontinuerligt, samt besöker hår- och frisörmässor för att ta in nya trender och idéer.

Att välja hårfärg – inte det lättaste

När du ska färga håret är givetvis att bestämma sig för vilken färg man ska välja inte alltid helt enkelt. Till exempel har man kanske svårt för gyllene skiftningar, eller vet med sig att cendré gör att man ser grå och osynlig ut. Man kan alltid ta en titt på sitt smyckeskrin: föredrar man guld passar man vanligtvis i varma färger, medan anhängare av silversmycken oftast ska ha kalla färger. För att undvika skarpa kontraster eller färger som rentav ser onaturliga ut, är det också viktigt att ta hänsyn till den egna hudtonen.

Om man inte vet vilken hudton man har kan man få hjälp med det i sminkaffären – tonen kan vara varm, kall eller neutral. En sak man också kan göra själv för att testa, är att hålla ett orange tyg och ett rosa tyg bredvid ansiktet. Det tyg som är mest smickrande avslöjar vilken grupp man tillhör: om man ser bäst ut i rosa har man en kall hudton, och vice versa. Ser man ingen skillnad utan passar lika bra i båda färgerna, har man med största sannolikhet en neutral ton. ”Varma” personer har ofta en hudton som drar mot gult, och gör bäst i att undvika guldiga toner på sin hårfärg.

Istället brukar man rekommendera olika nyanser av brunt. ”Kalla” hudtoner däremot drar åt det rosa hållet, vilket gör att de passar fint i blonda och beiga nyanser. Röda toner blir sällan smickrande till en hy med rosa underton. De som tillhör den neutrala gruppen ligger någonstans mittemellan. Dessa personer kan i princip ha vilken färg som helst utan att det ser onaturligt ut – man ska dock veta att mörka färger ofta får en beige hy att se blek ut.