Vi erbjuder enkel och avancerad slingning

Slingor

Slingor hjälper till med att ge en fräschare uppsyn skapa rörelse i frisyren och få en mer personlig look. Genom att experimentera med olika nyanser kan man åstadkomma olika effekter, allt ifrån djupa skiftningar till ljusa beach blonde-imitationer.

Slinga håret hos oss

Slingor är en typisk behandling på salong, som kan åstadkomma större förändring än man tror. Slingor går inte att jämföra med en vanlig helfärgning av håret – av slingor får frisyren mer liv och lyster, medan en helfärg är mer drastisk och snarare förändrar hela ansiktets framtoning.

Klassisk slingning med hätta

Beroende på vilken sorts slingor man önskar sig använder frisören olika tekniker. Man kan ha en hätta med små hål i som man drar tunna slingor ut igenom och penslar på färg; detta ger ett väldigt naturligt resultat med jämnt fördelade skiftningar.

Avancerad slingning med folie

Man kan också använda sig av folie, vilket ger bredare och kraftigare slingor eller hela partier i en avvikande färg.

Varför slingning?

Fördelar med att slinga sitt hår jämfört med att färga det helt, är bland annat att en färgning ger en tydligare utväxt. En naturlig följd av detta blir att man måste upprepa behandlingen tidigare – slingor brukar faktiskt hålla ungefär dubbelt så länge som en helfärgning.

Hur ofta man kan slinga sitt hår utan att det ser slitet ut beror dock lite på hur bra kvalitet håret är i från början. Har man tunt och fint hår bör man vänta åtminstone 8-10 veckor innan man gör om färgbehandlingen, men har man en tjockare hårkvalitet kan det räcka med 6-8 veckor.

Man ska inte heller glömma att varje slingning sliter på håret och gör det känsligare på sikt. Vid graviditet rekommenderas alltid läkarkontakt innan du planerar färga eller slinga håret pga kemikalier som kan tas upp genom huden i hårbotten och påverka foster .