Minska stress och lätta på spänningar

Massage

Massage är ett medicinskt sätt att behandla muskelspänningar, muskelförkortningar och muskelknutar. Det kan göras i såväl akut som i förebyggande syfte.

Musklerna påverkas ofta negativt av allt från känslomässiga tillstånd som stress, oro och ilska till monotona rörelser och stillasittande arbete.

Varför massage?

Massage ökar musklernas syreupptagningsförmåga och gör dem mer elastiska och smidiga, men även nervsystemet får sig en positiv skjuts och förbättrar kroppstemperaturen, vätskebalansen och blodcirkulationen.

Därtill ökar koncentrationsförmågan och mage samt tarm fungerar bättre.

Hur vi arbetar

Under en behandling mjukar massören upp och töjer ut musklerna, för att öka rörelseförmågan i korta, spända muskler som behöver stretchas ut. Muskelknutar upplöses genom pressur.

Vid behov får man med sig hemövningar för att kunna påskynda tillfriskningsförloppet.

Många av våra kunder upplever att massören lyckas behandla akuta symtom som nackspärr, ryggskott osv, men det är viktigt att komma ihåg att rörelseapparaten bör underhållas regelbundet i förebyggande syfte och därmed undvika akuta åtgärder.

Vare sig du behöver en akut eller en förebyggande behandling, eller har frågor som rör massage, så är du välkommen att både ringa och mejla.

Vår kunniga personal kan besvara dina frågor om massage och våra andra behandlingsmetoder.