18 års erfarenhet av brasiliansk

Vaxning

Vaxning är ett säkert och skonsamt sätt för hårborttagning. Fördelarna är många i jämförelse med rakning, hårborttagningsmedel eller laser, och helt ekologiskt. Vi utför alla typer av vaxningar för både kvinnor och män,  se vår bokningslista för olika behandlingar. Du är också välkommen att ringa om du inte hittar just den typ av vaxning du behöver. Vi är här för att göra din upplevelse så behaglig som möjligt.

Läs noga igenom vad du bör tänka på innan du besöker oss.

Vad är en Brasilian?

Brasiliansk vaxning innebär att man med hjälp av vax tar bort allt eller större delar av sitt könshår. Du bestämmer själv hur du vill ha det. Denna behandling har blivit mycket populär och idag är det en av de behandlingar vi utför mest.

Gör det ont?

Första gången du gör en vaxning kan det upplevas mer smärtsamt. Detta är på grund av att håren är grova och att de sitter hårt i hårsäckarna. Huden domnar dock bort redan efter första ”rycket” vilket skapar en känsla av bedövning. Om du regelbundet gör en vaxning blir håren tunnare och de kommer inte att sitta lika hårt i hårsäckarna, vilket betyder att det upplevs mindre smärtsamt än första gången. Om du sedan låter vaxa dig regelbundet (var 4-5:e vecka) tröttas hårsäckarna ut mer och behandlingen blir med tiden så gott som smärtfri.

Hur länge håller det.

Till skillnad mot rakning så får man ett hårfritt resultat som varar mellan 2-6 veckor beroende på vad du har för hårväxt och hur länge du väntade på utväxt innan vaxning. Hårstrået förfinas varje gång du vaxar, risken för inväxta hår och inflammationer minskas och du slipper obehaglig stubb som kliar. En fräschare känsla som räcker längre helt enkelt.

Hur går det till?

Vi använder ett så kallat varmvax som hettas upp för att lätt kunna bredas ut över huden. När vaxet stelnar bildas en tjock vaxhinna och när denna rycks bort följer hårstråna med. Huden behandlas efter vaxningen med en mjukgörande olja samtidigt som eventuella vaxrester och hårstrån tas bort. Vi använder oss av produkten Doughy Gold Wax vilket innehåller Arganolja och paraffin som är skonsamma för huden. För bästa resultat använder vi varken pappers- eller tygremsor vid brasiliansk vaxning.

Vaxning kvinnor

Vi på Styling by Brazil siktar på att du ska gå härifrån nöjd och hårfri. Har du fått ett oönskat resultat vid din brasilianska vaxning vill vi åtgärda detta. Alla oönskade reaktioner, litet som stort, vill vi förebygga och hjälpa dig att ta hand om och förstå. Vi uppskattar därför att du kontaktar oss. Ring eller maila oss så hjälper vi dig.

Vaxning män

Män är självklart välkomna till oss för vaxning. Vanligast är att man vill vaxa överkroppen och om du aldrig gjort vaxning förut svarar vi gärna på frågor innan så du känner dig lugn inför behandlingen.